Aanstaande zondag is het 'Super Sunday'

woensdag 23 november 2016

Jeugdbekerfinales in IJssportcentrum Eindhoven

Op Super Sunday, 27 november, strijden finaleteams in de drie leeftijdsklassen U12, U14 en U17 om de Beker van Nederland. Deze bekerfinales worden gespeeld in het IJssportcentrum Eindhoven aan de Antoon Coolenlaan 3 (let op de werkzaamheden).

In een vol stadion strijden de U12-teams om 10:00 uur om de felbegeerde beker. Vervolgens treffen de U14-teams elkaar, waarna het sportieve programma wordt afgesloten met de U17-finale om 16:00 uur. Het is voor elke sportliefhebber fantastisch om hierbij aanwezig te zijn.

Teams

Dit jaar wordt bij de U12-teams gestreden tussen IJCU Utrecht Dragons en de Proclass Dordrecht Lions. De finales U14 én U17 worden gespeeld tussen Hijs Hokij Den Haag en Tilburg Trappers.

Super Sunday

De finaledag in het bekertoernooi is het hoogtepunt van het seizoen. Voor de spelers in de diverse leeftijdscategorieën is het een eer om op het ijs te mogen strijden tijdens dit sportieve en competitieve evenement. Om die reden draagt dit evenement de naam Super Sunday.

Bekerkampioen

De finalisten van de leeftijdscategorieën hebben deze finaledag bereikt door als winnaar te eindigen in één van de twee regionale poules en strijden op het ijs om de titel bekerkampioen Nederland 2016-2017. Een dag vol met topijshockey, waarbij sportiviteit en respect voorop staan.

 

Gameday today... Kemphanen - Chiefs

zaterdag 19 november 2016

Weerzien met Deniss Baskatovs in Eindhoven 

Vandaag komen de Chiefs uit Leuven (B) op bezoek. We zijn benieuwd hoe Kemphanen de draad weer oppakt na de toch wel enigszins pijnlijke nederlaag van vorig weekend. Zelf kunnen we er niet bij zijn, maar we wensen de spelers en de supporters een geweldige wedstrijd. Op naar eerherstel, de overwinning en 3 punten... 'Let's go Hanen!'

 

 

Eindhoven Kemphanen - Zoetermeer Panters 2-6

dinsdag 15 november 2016

Panters speelde het spelletje net iets slimmer

In de eerste periode waren er vooral straffen te zien in het IJssportcentrum in Eindhoven. Jeroen Hesselberth deelde 40 strafminuten uit waaronder twee misconducts van 10 minuten voor Cas Staps en Danielius Nomanovas voor roughing. Aan het einde van de eerste periode opende Zoetermeer de score met twee man meer op het ijs. Op aangeven van Joy Turpijn werkte Ludek Skop de puck achter Deniz Mollen.

Vroeg in de tweede periode sloeg Zoetermeer driemaal genadeloos toe. Thomas Borgman, Pascal van de Velde en Mick Trimp tilden de score in rap tempo naar 0-4. De Litouwse international Danielius Nomanovas bracht Eindhoven daarna nog wel op het scorebord.

Het moet gezegd worden dat Villehart Kuusamo, de Finse goalie van Zoetermeer, de avond van zijn leven had en dat hij naast een aantal zeer fraaie reddingen tot twee maal toe ook de hulp van de paal mee had. De puck mocht er gewoon niet in.   

In de 44e minuut scoorde Lucca Kluijtmans nog de 2-4 en leek een comeback nog mogelijk voor de thuisploeg. Maar al snel bracht Pascal van de Velde met zijn tweede doelpunt de drie punten zekerheid voor Zoetermeer. Vier minuten voor tijd bepaalde Ludek Skop met ook zijn tweede doelpunt de eindstand op 2-6. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Nick Verschuren nog een game misconduct voor slashing.

Zoetermeer profiteerde optimaal van de foutjes die Kemphanen maakte, passes door het midden en onhandig puckverlies, en zorgde zelf met goede forchecking, net iets meer tactisch vernuft en continue een mannetje vrij aan de blauwe lijn voor heel veel gevaar voor de Eindhovense goal. Dat Kemphanen vanavond het arbitrale trio niet mee had bleek wel uit de wijze waarop sommige straffen werden gegeven.

'Dit is een gevoelige tik'

'Je hebt wel eens van die dagen dat de puck er niet in wil', was de conclusie van Willem van de Kraak aan de verslaggever van ED.nl na afloop van het 2-6 verlies van zijn LummusLED Eindhoven Kemphanen tegen de Panters uit Zoetermeer. 'We waren zeer scherp in de duels, maar niet in de afwerking. Dat begon al snel in de wedstrijd, toen we enkele open kansen misten', aldus de coach... 'Dit is een gevoelig tik'.

Wat ons (KF) betreft zijn we zondag op waarde geklopt en viel er weinig tot niets op af te dingen. Neem je verlies, verbijt de teleurstelling en toon je een sportieve verliezer. Heads up, de ruggen rechten, de wonden likken... Niet te lang stil blijven staan bij wat geweest is, daar verander je toch niets meer aan. Je kunt er hooguit lering uit trekken en er aankomende zaterdag weer vol tegenaan gaan. 

Wat betekent dit verlies voor de stand? 

Eigenlijk helemaal niks. Eindhoven staat nog altijd eerste in poule A met vijftien punten uit zeven wedstrijden, qua verliespunten staat Zoetermeer nu gelijk met Kemphanen (zes uit vier). Herentals heeft met vier overwinningen (waarvan één in overtime) tot nu toe de minste verliespunten.    

Met dank aan: ijshockeynederland.nl en ed.nl - Foto's: Roel Louwers|ISOsports.nl

 

Next up: zaterdag 5 november Amsterdam uit

woensdag 02 november 2016

'Amstel Tijgers - Kemphanen' een mooi affiche

Het beloofd een spannende avond te worden op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam aanstaande zaterdag. Kemphanen gaat op bezoek bij de Tijgers die net als Kemphanen in de BeNe-League lekker draaien. Kemphanen won zijn laatste vier wedstrijden en Tijgers is de competitie goed begonnen met twee overwinningen. 

De wedstrijd begint om 17:50 uur, de entree bedraagt € 8,50 (Kinderen van 6 tot 16 € 5,-). Wie gaan er mee om onze hanen te supporten... 'Let's go Hanen!' 

 

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Wedstrijd

HET ZIT 

ER WEER OP

TOT ZIENS IN

SEIZOEN

2017-2018

Disclaimer

Internet

Gepubliceerde informatie op internet (www.kemphanenfan.nl) is uitsluitend bedoeld ter inzage. Er berust copyright van Kemphanenfan.nl op alle documenten van de vernoemde webpagina's.

Zonder nadrukkelijke toestemming van Kemphanenfan.nl is het doorgeven en gebruiken van deze informatie voor andere dan niet-commerciële doeleinden nadrukkelijk verboden.

Copyright en correspondentieadres

www.kemphanenfan.nl
E-mail: info@kemphanenfan.nl