Next up... GIJS Groningen

dinsdag 24 januari 2017

Kemphanen treft zondag de 'Beren uut Grunn'

 

Next up... uit naar Deurne (Antwerpen)

woensdag 18 januari 2017

Alleen de 3 punten tellen op weg naar de PO's

Soms zit het mee, afgelopen zondag zat er veel tegen zullen we maar zeggen. Kemphanen moest genoegen nemen met een zwaarbevochten punt tegen de Bulldogs uit Luik. Aanstaande zaterdag staat er wederom een duel op de kalender tegen een Belgische opponent, uit in Deurne (bij Antwerpen) tegen de Phantomen.

LummusLED Kemphanen - Bulldogs de Liège 6-7 (OT)

Het publiek in Eindhoven kreeg voor de tweede week op rij volop doelpunten en straffen te zien. Tegen de Bulldogs uit Luik kwam het totaal uit op dertien doelpunten en 146 strafminuten. Uiteindelijk was het Luik dat aan het langste eind trok via een treffer in overtime van Garrett Brazzier, de 6-7 en zijn derde goal van de avond.

Voor die tijd verliep het scoreverloop erg regelmatig, allen voor korte tijd in de tweede periode was er een gat van twee goals tussen de teams. Kemphanen moest in de slotfase wel stevig aan de bak, maar Perry Muller von Czernicki zorgde ruim vier minuten voor tijd voor de 6-6.

Thomas Matheson had ook drie goals voor Luik en Akim Ramoul nam het overgebleven doelpunt voor zijn rekening. Kemphanen zag Nick Verschuren twee keer succesvol zijn en noteerde verder treffers van Damian Kluijtmans, Lucca Kluijtmans en Marek Pitka. Danielius Nomanovas haalde het einde van het duel niet, terwijl ook na het eindsignaal nog de nodige straffen werden uitgedeeld.

Mike Verschuren moest naar een vuile charge in de derde periode het ijs per brancard verlaten. Naar het zich laat aanzien zal hij misschien de rest van het seizoen moeten missen met een knieblessure. De eerste signalen waren niet positief en later deze week zal een MRI-scan meer duidelijkheid moeten brengen.

De scheidsrechter, Ramon Sterkens, eiste de hoofdrol op door een draak van een wedstrijd te fluiten. Zijn optreden was op zijn zachtst gezegd in velerlei opzichten dubieus en BeNeLeague onwaardig.

 

Next up... thuis tegen Bulldogs Luik (B)

zaterdag 14 januari 2017

Kemphanen al met anderhalve poot in de Play Offs

Na de dubbele winst van afgelopen weekend heeft Kemphanen nog maar een paar puntjes nodig om een plek in de kwartfinale van de Play Offs voor de BeNeLeague veilig te stellen. 

Na de reguliere competitie volgt een kwartfinale in een best-of-three serie volgens dit schema: A1-B4, A2-B3, B1-A4 en B2-A3 (A1= eerst geplaatste in poule A, enz.). De winnaars van deze wedstrijden zijn respectievelijk C1, C2, C3 en C4. Het hoogst geplaatste team heeft recht op thuisvoordeel.

De halve finale om de BeNe-league gaat vervolgens in een best-of-three serie tussen C1 en C4.; de tweede halve finale wordt gespeeld tussen C2 en C3. Het thuisvoordeel is daarbij voor de teams met de beste onderlinge resultaten in de poule wedstrijden.

De finale wordt vervolgens gespeeld in een best-of-five serie tussen de winnaars van de halve finales. Het thuisvoordeel in de finale wordt bepaald aan de hand van alle onderlinge poulewedstrijd(en) tussen de finalisten.

 

IJshockey Nederland: Hanen kloppen HYC in spektakelstuk

zondag 08 januari 2017

Het publiek kreeg meer dan waar voor zijn geld

De ontmoeting tussen de nummers één en twee uit Poule A stelde zaterdagavond niet teleur. In een wedstrijd vol goals en emoties bezorgde Eindhoven in eigen huis Herentals uiteindelijk de eerste nederlaag van het seizoen, 8-6.

LummusLED Eindhoven Kemphanen - Kwadro HYC Herentals

De wedstrijd in een met bijna negenhonderd toeschouwers goedgevulde hal in Eindhoven was nog geen tien minuten oud toen het aanwezige publiek al vier goals en twee vechtpartijen had gezien. Het vormde een bijzonder begin van een ontmoeting die geen seconde saai was, in hoog tempo werd gespeeld, waarin de onderlinge spanningen en irritaties voortdurend bleven oplopen en waarin Kemphanen uiteindelijk de regerende Beneliga-kampioen de eerste nederlaag van het seizoen wist te bezorgen.

De zege mag voor een belangrijk deel op het conto van doelman Deniz Mollen worden geschreven. De international van Oranje kreeg weliswaar zes goals om zijn oren, maar werd toch na de wedstrijd terecht uitgeroepen tot Man of the Match. Alleen al Jacob Laliberté van Herentals zal vannacht nog weleens hoofdschuddend wakker zijn geworden. Liefst vier keer stond hij één op één tegenover Mollen en iedere keer kwam de goalie van Kemphanen als winnaar uit het duel. Ook onder meer Mitch Morgan en Vincent Morgan stuitten bij gouden kansen op de Eindhovense doelman.

Aan de andere kant van het ijs maakte Mike Jansen minder indruk. Na vijf tegengoals werd hij gewisseld voor Kevin van Looveren, die een sterkere indruk maakte. Als excuus voor Jansen moet overigens worden vermeld dat de topwedstrijd in Poule A nogal een open wedstrijd was, waardoor ook hij regelmatig spelers alleen voor zich zag opduiken. Uiteindelijk werd het een wedstrijd met veertien goals en meer dan tweehonderd strafminuten en kreeg het aanwezige publiek meer dan waar voor zijn geld.

Kemphanen sloeg al vroeg in de ontmoeting de eerste slag. De wedstrijd was amper een minuut oud toen Mike Verschuren door Marek Pitka in stelling werd gebracht en de puck in de hoek langs Jansen schoot. Na ruim zes minuten spelen was het Perry Muller von Czernicki die een pass vanaf de zijkant hard en zuiver inschoot voor de 2-0. Na veertien minuten spelen was het echter alweer gelijk, via een dubbelslag van Jacob Laliberté. De sterke Canadees miste weliswaar de nodige kansen, maar toonde tevens wel degelijk een schutter van niveau te zijn.

Tussendoor raakten Jenne van der Velde en Angelo van Hulten slaags, terwijl ook Timo Dewin en Willem Bless elkaar te lijf gingen. Aan het eind van de periode was het echter Kemphanen dat met de grootste glimlach op het gezicht naar de kleedkamer vertrok. Met twee man meer op het ijs haalde Nick Verschuren (foto Roel Louwers, ISOsports) de trekker over om zijn team weer op voorsprong te brengen. Diezelfde Verschuren toonde daarna zijn vaardigheden toen hij alleen werd weggestuurd door Niek van der Meulen en hij vakkundig de doelman van Herentals omspeelde voor de 4-2. Deze treffer werd shorthanded gescoord.

(Klik op de foto voor meer moois van Roel Louwers op ISOsports.nl)

Herentals was tijdens grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar Eindhoven speelde slim, beschikt over een aantal voor de Beneliga bovengemiddeld vaardige spelers en heeft scorend vermogen in de ploeg. Dat bleek ook tijdens de, veel rustigere, tweede periode via goals van Tom Messie en nogmaals Nick Verschuren. Tussendoor zorgde Ben Vercammen ervoor dat er wel spanning in de wedstrijd bleef in de richting van de derde periode.

Die spanning ging naar een kookpunt toen Herentals in de loop van de slotperiode eerst zijn slag sloeg via Drie Leirs en vervolgens de marge terugbracht tot op één treffer via Trevor Hunt. Een straf tegen Emiel Goris wegens hooking zorgde ervoor dat Eindhoven onder de druk van de tegenstander uit kon komen. Op de powerplay zorgde Perry Muller von Czernicki met zijn tweede treffer van de avond ervoor dat de marge weer iets werd vergroot.

Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gedaan. Via een shorthanded goal van Mitch Morgan kwam Herentals nog één keer tot op één goal, maar het slotoffensief met de goalie van het ijs in de slotminuut leverde niet het juiste resultaat op. Herentals kwam niet meer in de buurt van Mollen en Roderick van den Hout deponeerde de puck vanuit het neutrale vak in het lege net om de eindstand op 8-6 te bepalen.

Geschreven door Joep Meijsen voor ijshockeynederland.nl

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Wedstrijd

HET ZIT 

ER WEER OP

TOT ZIENS IN

SEIZOEN

2017-2018

Disclaimer

Internet

Gepubliceerde informatie op internet (www.kemphanenfan.nl) is uitsluitend bedoeld ter inzage. Er berust copyright van Kemphanenfan.nl op alle documenten van de vernoemde webpagina's.

Zonder nadrukkelijke toestemming van Kemphanenfan.nl is het doorgeven en gebruiken van deze informatie voor andere dan niet-commerciële doeleinden nadrukkelijk verboden.

Copyright en correspondentieadres

www.kemphanenfan.nl
E-mail: info@kemphanenfan.nl