Het begin is er...

zaterdag 14 mei 2016

Willem van de Kraak blijft aan als hoofdcoach

Op de facebookpagina van Dolphin Kemphanen een update voor het komende seizoen. Willem van de Kraak zal het komende seizoen weer de hoofdcoach zijn van het Eredivisieteam. Het bericht beloofd ons spoedig meer 'updates'. 

De komst van Willem van de Kraak zorgde niet direct voor de gehoopte ommekeer in de slotfase van het seizoen, daarvoor was er al iets teveel gebeurt. Hij zorgde er wel voor dat Kemphanen bij elkaar bleef en dat het team het restant van het seizoen met beduidend meer spelvreugde kon afmaken.

Wij van Kemphanenfan wensen hem heel veel succes en we hopen dat hij met een groot deel van de selectie van het vorige seizoen de draad weer op kan pakken. 

alt

 

Kemphanen - HIJS Hokij 0 - 5

maandag 21 december 2015

Mooi verslag vanuit Haags perspectief...

Kapoenen heb ik even op moeten zoeken, woord nooit eerder tegen gekomen in een ijshockeyverslag. Het betekent naast narrenkap ook gecastreerde haan (weer wat geleerd). Wij zijn blij dat ook zij de 0-2 op de paal zagen gaan, we hadden al bijna een afspraak gemaakt met de opticien.

HIJS Hokij laat Kemphanen als kapoenen achter

De ijshockeyers van Hijs Hokij hebben de eerste helft van het seizoen met een eenvoudige 0-5 overwinning in Eindhoven afgesloten. Deze overwinning betekent op dit moment een 2e plaats in de BeNe Liga A en ligt men nog steeds op koers voor een plaats in de play-off's.

Minimale bezetting

In de warming up was al zichtbaar dat de Eindhovenaren met slechts 11 spelers (en 2 goalies) gingen aantreden. Natuurlijk was er het gemis van 3 U-20 spelers die voor Oranje op het WK uitkwamen. Die hadden het kwaliteitsverschil echter niet kunnen compenseren.

Vanaf de 1e seconde werd er druk op de goed keepende Mike Beeren (foto) gezet en was het wachten op de 1e treffer. Helaas wist de opnieuw zwak leidende de Wit steeds meer een hoofdrol voor zich op te eisen in deze sportieve wedstrijd. De 1e periode werd doelpuntloos afgesloten voor de ogen van de welgeteld 174 toeschouwers. Ook op de tribune was het in de lichtstad helaas minimaal bezet.

Verbijstering

Bij het begin van de 2e periode was de intentie van het met 4 lijnen spelende Hijs Hokij duidelijk. Aanval op aanval, maar het duurde toch nog tot de 29e minuut voordat Ben Rurup de bevrijdende 0-1 binnenschoot op aangeven van Guido Vols en Slavomir Bodnar.

Een kleine 2 minuten later werd Kemphaan Filip Martinec voor 2 minuten naar de strafbank gestuurd. Vol ongeloof en verbijsterd nam hij plaats op de strafbank en zijn reactie was begrijpelijk. Ondanks de vele kansen stierven de vaak goede combinaties in schoonheid. In de 39e minuut was het dan toch raak via Marcel Kars. Althans in de ogen van het arbitrale trio. Heel Eindhoven protesteerde en van de ruim 50 meegereisde Haagse supporters had het merendeel de puck via de paal terug zien komen het speelveld in. Laten wij het houden op een compensatie voor de vele vage straffen. Met 0-2 werd de kleedkamer opgezocht.

Snelle beslissing

Gelukkig kwamen de Hagenaars in de laatste periode scherper de kleedkamer uit. Binnen 2 minuten werd de wedstrijd in het slot gegooid. Via Jasper Kick (assists van Andri Salomonson en Joey Verreijen) en opnieuw Ben Rurup (assists Marco Bommezijn en Johan Rurup) werd de voorsprong verdubbeld tot 0-4 en liet men de hanen gecastreerd achter.

In het vervolg liet Hijs Hokij na om de score verder uit te breiden en de Kemphanen waren niet bij machte om nog terug te vechten. Slechts Johan Rurup wist na de mooiste combinatie van de wedstrijd een minuut voor tijd nog te scoren. Clint Soer behaalde overigens een meer dan verdiende shut out.

Bron: HIJS Hokij Den Haag - Foto: Roel Louwers|IsoSports.nl

 
«StartVorige31323334353637383940VolgendeEinde»

Disclaimer

Internet

Gepubliceerde informatie op internet (www.kemphanenfan.nl) is uitsluitend bedoeld ter inzage. Er berust copyright van Kemphanenfan.nl op alle documenten van de vernoemde webpagina's.

Zonder nadrukkelijke toestemming van Kemphanenfan.nl is het doorgeven en gebruiken van deze informatie voor andere dan niet-commerciële doeleinden nadrukkelijk verboden.

Copyright en correspondentieadres

www.kemphanenfan.nl
E-mail: info@kemphanenfan.nl