Chiefs weigeren om aan tweede periode te beginnen

zondag 20 november 2016

'Oneens met enkele beslissingen van de scheidsrechter'

Leuven Chiefs wilde zaterdag na twee match penalties niet aan de tweede periode beginnen van de wedstrijd in Eindhoven.

De wedstrijd tussen Eindhoven en Leuven duurde zaterdagavond maar één periode. In de slotminuten van de eerste doorgang liep Leuven tegen twee match penalties en drie doelpunten op waarna de ploeg het voor gezien hield en niet meer op het ijs verscheen.

In een wedstrijd die steeds grimmiger werd probeerde Leuven forward Martin Vachal in de 17e minuut een kopstoot uit te delen. Scheidsrechter Jean-Paul de Brabander deed het enige juiste en deelde er een match penalty voor uit. 

Nog geen minuut later volgde de tweede match penalty voor de Chiefs voor een Slew-footing van Maxime Pellegrims. Deze vorm van tripping met de schaatsen wordt sinds een aantal jaar hard bestraft en onder de NHL en IIHF-regels staat hier standaard een match penalty op.

  

(klik op één van de foto's voor de rest van het album)

Eindhoven was door een doelpunt van Nick Verschuren al vroeg in de wedstrijd op 1-0 gekomen. In de dubbele powerplay die na de match penalties volgde zetten Mike Verschuren met nog twee goals en Daniellus Nomanovas Kemphanen binnen twee minuten op een 4-0 voorsprong.

Leuven weigerde vervolgens om aan de tweede periode te beginnen, waarmee de wedstrijd bij tussenstand van 4-0 eindigde. Het zal de Belgen in elk geval een geldboete, een reglementair verlies (5-0) en mogelijk zelfs puntenaftrek opleveren.

Reacties na afloop

'We zijn het oneens met enkele beslissingen van de scheidsrechter. Als hij een egoprobleem heeft, prima, maar dat mag hij thuis oplossen', aldus de voorzitter van de Belgen in een tamelijk respectloze reactie naar de verslaggever van ED.nl

'Spelers zijn aangedaan, maar beslisten zelf om te stoppen. Er zijn dagen dat de arbitrage tegen is, dat kan gebeuren, maar dit gaat vier gradaties verder en het heeft dan weinig zin verder te doen', aldus de reactie van Leuven Chiefs op hun eigen officiële facebookpagina.

Kemphanen-coach Willem van de Kraak was, in gesprek met ED.nl, totaal niet te spreken over de keuze van de Chiefs: 'Waardeloos dit!, de ijshockeybond moet bepalen wat de gevolgen zijn. Vermoedelijk wint Kemphanen reglementair met 5-0 en krijgt Chiefs twee punten in mindering plus een geldboete'.

Actie, reactie en consequentie

Een deceptie voor de ruim 400 supporters die na twintig minuten wedstrijd teleurgesteld huiswaarts konden keren, een schande voor de ijshockeysport en een regelrechte aanfluiting aan het adres van Leuven Chiefs.

Als je het ons (KF) zou vragen dan zou het team van Leuven voor de rest van de BeNeLeague mogen worden uitgesloten van deelname. Doen ze dat niet dan wordt er een precedent geschept voor teams om een wedstrijd te staken als een teams het niet eens is met een beslissing van de scheidsrechter of in de veronderstelling is dat de scheids mischien wel eens niet onpartijdig fluit.

Je mag altijd protest aantekenen tegen beslissingen van het arbitrale trio en ja het niveau van de wedstrijdleiding is soms enigszins bedenkelijk, maar je speelt niet voor eigen rechter en je staakt om die reden nooit de wedstrijd. Het is een ongeschreven gouden regel dat je nimmer wegloopt bij een ijshockeywedstrijd en dat je hoe dan ook de partij altijd uitspeelt.

Een reglementaire 5-0, een geldboete en wat punten in mindering gaan hopelijk niet volstaan voor dit bijzonder onsportieve gedrag.

...dit wordt vast nog wel vervolgd.

Bron: ED.nl en IJshockeyNederland.nl - Foto's: Roel Louwers|ISOsports.nl 

 

Gameday today... Kemphanen - Chiefs

zaterdag 19 november 2016

Weerzien met Deniss Baskatovs in Eindhoven 

Vandaag komen de Chiefs uit Leuven (B) op bezoek. We zijn benieuwd hoe Kemphanen de draad weer oppakt na de toch wel enigszins pijnlijke nederlaag van vorig weekend. Zelf kunnen we er niet bij zijn, maar we wensen de spelers en de supporters een geweldige wedstrijd. Op naar eerherstel, de overwinning en 3 punten... 'Let's go Hanen!'

 

Eindhoven Kemphanen - Zoetermeer Panters 2-6

dinsdag 15 november 2016

Panters speelde het spelletje net iets slimmer

In de eerste periode waren er vooral straffen te zien in het IJssportcentrum in Eindhoven. Jeroen Hesselberth deelde 40 strafminuten uit waaronder twee misconducts van 10 minuten voor Cas Staps en Danielius Nomanovas voor roughing. Aan het einde van de eerste periode opende Zoetermeer de score met twee man meer op het ijs. Op aangeven van Joy Turpijn werkte Ludek Skop de puck achter Deniz Mollen.

Vroeg in de tweede periode sloeg Zoetermeer driemaal genadeloos toe. Thomas Borgman, Pascal van de Velde en Mick Trimp tilden de score in rap tempo naar 0-4. De Litouwse international Danielius Nomanovas bracht Eindhoven daarna nog wel op het scorebord.

Het moet gezegd worden dat Villehart Kuusamo, de Finse goalie van Zoetermeer, de avond van zijn leven had en dat hij naast een aantal zeer fraaie reddingen tot twee maal toe ook de hulp van de paal mee had. De puck mocht er gewoon niet in.   

 (Klik op de foto voor meer fraaie beelden van Roel Louwers)

In de 44e minuut scoorde Lucca Kluijtmans nog de 2-4 en leek een comeback nog mogelijk voor de thuisploeg. Maar al snel bracht Pascal van de Velde met zijn tweede doelpunt de drie punten zekerheid voor Zoetermeer. Vier minuten voor tijd bepaalde Ludek Skop met ook zijn tweede doelpunt de eindstand op 2-6. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Nick Verschuren nog een game misconduct voor slashing.

Zoetermeer profiteerde optimaal van de foutjes die Kemphanen maakte, passes door het midden en onhandig puckverlies, en zorgde zelf met goede forchecking, net iets meer tactisch vernuft en continue een mannetje vrij aan de blauwe lijn voor heel veel gevaar voor de Eindhovense goal. Dat Kemphanen vanavond het arbitrale trio niet mee had bleek wel uit de wijze waarop sommige straffen werden gegeven.

'Dit is een gevoelige tik'

'Je hebt wel eens van die dagen dat de puck er niet in wil', was de conclusie van Willem van de Kraak aan de verslaggever van ED.nl na afloop van het 2-6 verlies van zijn LummusLED Eindhoven Kemphanen tegen de Panters uit Zoetermeer. 'We waren zeer scherp in de duels, maar niet in de afwerking. Dat begon al snel in de wedstrijd, toen we enkele open kansen misten', aldus de coach... 'Dit is een gevoelig tik'.

Wat ons (KF) betreft zijn we zondag op waarde geklopt en viel er weinig tot niets op af te dingen. Neem je verlies, verbijt de teleurstelling en toon je een sportieve verliezer. Heads up, de ruggen rechten, de wonden likken... Niet te lang stil blijven staan bij wat geweest is, daar verander je toch niets meer aan. Je kunt er hooguit lering uit trekken en er aankomende zaterdag weer vol tegenaan gaan. 

Wat betekent dit verlies voor de stand? 

Eigenlijk helemaal niks. Eindhoven staat nog altijd eerste in poule A met vijftien punten uit zeven wedstrijden, qua verliespunten staat Zoetermeer nu gelijk met Kemphanen (zes uit vier). Herentals heeft met vier overwinningen (waarvan één in overtime) tot nu toe de minste verliespunten.    

Met dank aan: ijshockeynederland.nl en ed.nl - Foto's: Roel Louwers|ISOsports.nl 

 

Next up: Zoetermeer Panters thuis

woensdag 09 november 2016

Zondagmiddag Kemphanen versus Panters

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Wedstrijd

HET ZIT 

ER WEER OP

TOT ZIENS IN

SEIZOEN

2017-2018

Disclaimer

Internet

Gepubliceerde informatie op internet (www.kemphanenfan.nl) is uitsluitend bedoeld ter inzage. Er berust copyright van Kemphanenfan.nl op alle documenten van de vernoemde webpagina's.

Zonder nadrukkelijke toestemming van Kemphanenfan.nl is het doorgeven en gebruiken van deze informatie voor andere dan niet-commerciële doeleinden nadrukkelijk verboden.

Copyright en correspondentieadres

www.kemphanenfan.nl
E-mail: info@kemphanenfan.nl