Ook Sebastián en Boris zijn er weer bij

maandag 29 augustus 2016

Spelersnieuws: Kemphanen voegt twee verdedigers toe aan selectie

Met het vastleggen van Boris Sevo en Sebastián Kragt komt het totaal aantal spelers in de selectie voor het komende seizoen voor nu op 15. Beide spelers speelde vorig seizoen hun wedstrijden zowel in het eredivisie als het eerste divisie team van Kemphanen, een combinatie die ze veel ijstijd opleverde maar ook zorgde voor de nodige 'uitdagingen'.

Sebastián Kragt

Eindhoven Kemphanen heeft de 17-jarige jeugdinternational Sebastián Kragt vastgelegd voor het komende seizoen.

Kragt is van oorsprong een speler van de Amsterdamse opleiding en maakte twee seizoenen geleden de overstap naar het voormalige NIJA in Eindhoven. De rechtshandige verdediger maakt tevens deel uit van het Nederlands Team U20 en speelde al eerder twee Wereldkampioenschappen met de Nationale Junioren Selectie U18.

Technisch Directeur Marc Visschers: 'Sebastián maakte afgelopen seizoen zijn debuut en liet positieve dingen zien. Hij is nog jong en zal ook dit seizoen fysiek verder moeten aansterken. Sebastián is een speler met inzicht en is nog voldoende kneedbaar om effectief gecoacht te kunnen worden. De taak aan onze trainersstaf is om hem de juiste begeleiding te geven binnen dit kader'.

Boris Sevo

Het bestuur en de technische staf heeft de 21-jarige verdediger Boris Sevo vastgelegd. Dit wordt voor Boris het tweede seizoen bij het Eindhovense BeNe-Liga team.

Boris is een grote fysiek sterke verdediger. Boris maakte het afgelopen seizoen indruk op BeNe-Liga niveau. De linkshandige speler liet zien het niveau goed aan te kunnen en was in het duel moeilijk te verslaan.

'Boris is in het bijzonder fysiek goed opgewassen tegen het niveau van de BeNe-League. Daarnaast is hij verdedigend erg sterk en heeft daarmee in potentie veel waarde voor onze selectie. Boris is verder een jongen die goed coachbaar is en zijn taak op een eenduidige efficiënte manier invult', aldus Marc Visschers.

Boris Sevo zal zich aankomend seizoen versneld gaan ontwikkelen en de coaches gaan hem daarbij uiteraard de maximale ondersteuning geven. Coach Willem van de Kraak over Boris: 'Hij gaat belangrijker worden voor onze verdedigende linie en we zullen hem in trainingen meer individuele aandacht en tips gaan geven om hem nog beter te laten presteren in wedstrijden. Ik ben blij dat hij deel uitmaakt van onze selectie'.

Wachten op de échte verrassingen

Met nog een paar weken te gaan voor de start van de BeNe-Liga is het nog steeds wachten op de grote verrassingen in de selectie van Kemphanen. De basis is gelegd maar het ontbreekt, zonder ook maar één van de vastgelegde spelers tekort te willen doen, aan een paar jongens die echt het grote verschil moeten kunnen gaan maken. 

Wat nog niet is dat kan nog komen, we wachten geduldig af wat er uit de hoge hoed van het bestuur wordt getoverd. We zijn blij dat een groot deel van het team van vorig seizoen bij elkaar is gebleven en dat er 'jongens van Eindhoven' bij Kemphanen zijn teruggekeerd. 

Bron: eindhoven-kemphanen - Foto's: Roel Louwers|IsoSports.nl

 

Damian Kluijtmans blijft een Kemphaan

zondag 21 augustus 2016

Spelersnieuws: Ook Damian blijft Kemphanen trouw

Het is geen complete verrassing, maar daarom zeker niet minder oké dat Kemphanen afgelopen week de 21-jarige Damian Kluijtmans aan de selectie heeft toegevoegd. 

Damian komt uit de eigen opleiding en maakte zijn seniorendebuut in de eerste divisie in seizoen 2011-2012 bij het voormalige CTO-team (Eindhoven High Techs) in Eindhoven. Vervolgens maakte Damian zijn entree in de Eredivisie en wisselde vanaf dat moment wedstrijden af tussen de Eredivisie en Eerste Divisie. Afgelopen seizoen in de BeNe-Liga was de linkshandige aanvaller goed voor 20 wedstrijden 12 punten.

Damian ziet uit naar het nieuwe seizoen, zijn reactie hierover: 'Ik ben trots om voor Eindhoven Kemphanen uit te komen en ben blij dat de selectie er sterker op geworden is. Meer jongens die serieuzer met de sport omgaan dat motiveert mij ook. Ook het hebben van twee coaches – in tegenstelling tot afgelopen seizoen – gaat onze selectie meer aandacht geven en dat vind ik ook belangrijk'.

Hoofdcoach Willem van de Kraak ziet mogelijkheden voor zijn pupil. 'Damian is wellicht één van de meest talentvolle jonge spelers in onze selectie. Hij is ook weer een jaartje ouder geworden en dat helpt hem te realiseren dat er aankomend seizoen meer van hem verwacht mag worden. Ik zie dit met vertrouwen tegemoet'.

Bron: eindhoven-kemphanen.com - Foto: Roel Louwers|IsoSports.nl

 

Nieuw talent, bekend talent en een brok ervaring

zaterdag 06 augustus 2016

Spelersnieuws: Kemphanen presenteert weer drie spelers

Kemphanen heeft de afgelopen week weer drie spelers toegevoegd aan de selectie voor aankomend seizoen. Niek van der Meulen komt over van Heerenveen en zal als nieuw talent de verdediging van Eindhoven versterken. Lucca Kluijtmans, het veelbelovend talent uit eigen gelederen, is wederom van de partij en zonder niemand tekort te willen doen zijn wij bijzonder verheugd met het nieuws dat routinier en sterkmaker Perry Muller von Czernicki er nog een jaar aan vast knoopt. 

Niek van der Meulen

Met Niek van der Meulen, de in Groningen geboren 19-jarige jeugdinternational, haalt Kemphanen een zeer talentvolle verdediger naar Eindhoven.

Niek speelde de afgelopen jaren voor respectievelijk Groningen en Heerenveen en nu maakt hij de overstap naar de Lichtstad. Het afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut in de BeNe-Liga. Bij Flyers speelde hij in totaal 36 wedstrijden, 23 in de BeNe-Liga en daarnaast speelde hij ook 13 wedstrijden voor het team van Heerenveen Flyers II dat speelt in de eerste divisie. Flyers won de nationale beker en haalde afgelopen seizoen de finale om het kampioenschap. Sinds 2013 heeft hij drie WK's achter zijn naam staan als jeugd international.

Het is de bedoeling dat Niek naast het ijshockeyen ook de nodige energie gaat steken in zijn opleiding. Hij volgt de opleiding commerciële economie aan de Johan Cruijff University en in zijn tweede jaar gaat hij stage lopen.

Voorzitter Jan Willem van Stuijvenberg: 'We zijn in het kader van Niek zijn studie aan het onderzoeken of dat hij stage kan lopen bij de stichting. De stageopdracht zou inhouden een plan te ontwikkelen en uit te voeren met als doel meer publiek te genereren voor de thuiswedstrijden. Langzaamaan neemt de interesse voor Eindhovens ijshockey toe echter wij willen Niek inzetten om dit een extra boost te geven. Ik heb zeker de indruk dat Niek ook 'off-ice' talenten heeft die juist bij deze opdracht goed tot zijn recht kunnen komen'.

Lucca Kluijtmans

Spelers uit de eigen opleiding en een binding met de regio Eindhoven proberen we vast te houden. De 18-jarige Lucca Kluijtmans is een speler die het bestuur en de technische staf koestert en daarom zal hij aankomend seizoen wederom uitkomen in de clubkleuren van Kemphanen.

De linkshandige aanvaller maakte in seizoen 2013-2014 zijn debuut in de Eredivisie. Afgelopen seizoen was hij goed voor 7 punten, 4 assists en 3 goals, in 18 wedstrijden. De jeugdinternational kan een vaste waarde worden in de selectie van Willem van de Kraak. Hij heeft potentie om in de toekomst zelfs voor het Nederlands Senioren Team uit te komen. Zijn spel moet daarvoor meer constant gaan worden. Daar helpen we hem graag bij en daar hebben we ook vertrouwen in. 

Coach Willem van de Kraak: 'Lucca is nog jong en daardoor soms wat onrustig, maar met een goede mindset en een professionele instelling van het gehele team kan hij zich volledig focussen op zijn taak en spel. Het is een jongen die ver kan komen daar heb ik alle vertrouwen in!'

Perry Muller von Czernicki

Dat Perry Muller von Czernicki er nog een seizoen aan vast knoopt bij Kemphanen is voor ons, zonder ook maar iemand anders te kort te willen doen, tot nu toe misschien wel het beste spelersnieuws uit Eindhoven.

(Klik op de foto voor Perry's indrukwekkende statistieken)

Eindhoven Kemphanen heeft zijn rots in de branding weten te behouden. Oud-international en ervaren verdediger Perry heeft zich nogmaals verbonden met het Eindhovense ijshockey op het hoogste niveau.

De toevoeging van Perry Muller von Czernicki geeft de defensie meer ervaring en meer leiding. De 42-jarige aanvoerder van het team kende afgelopen seizoen een goed jaar en eindigde als derde op de topscoorderslijst van Kemphanen achter beide imports Martinec en Baskatovs. In 20 wedstrijden was hij goed voor 9 goals en 14 assists.

Perry geldt als het hart van het Eindhovense ijshockey en is belangrijk voor de sturing binnen de selectie. Technisch Directeur Marc Visschers is erg blij met zijn verlenging: 'Perry had een zeer belangrijke bijdrage afgelopen seizoen. Hij had een hoog rendement zowel op het ijs als in de kleedkamer. Dit seizoen hebben we meer ervaren spelers waardoor Perry zich wat meer kan focussen op het spelen zelf. Ik vind het bijzonder dat hij op deze leeftijd nog zo fit is en makkelijk mee kan met de jonge garde. Met zijn ervaring en spel is hij bovendien all-round inzetbaar'.

Ook coach Willem van de Kraak verwelkomt Perry met open armen. 'Hij is een echte teamspeler en weet wat er van hem wordt verwacht. Perry is een rustig en verstandig persoon 'off-ice' maar een felle speler op het ijs. Daar kunnen vele jongere spelers van leren. Hij brengt de oude mentaliteit mee in de kleedkamer en op het ijs. Dat is een meerwaarde voor onze selectie!'

Bron: eindhoven-kemphanen.com - Foto's Lucca en Perry: Roel Louwers|IsoSports.nl

 

Spelersnieuws: Tom en Willem tekenen bij...

zondag 31 juli 2016

Tom Messie en Willem Bless zijn weer van de partij

Kemphanen heeft dit weekend twee oude nieuwe namen toegevoegd aan de selectie van aankomend seizoen. Tom Messie (forward) en Willem Bless (defence) zullen dit seizoen weer de clubkleuren van Kemphanen gaan verdedigen. 

Twee zeer getalenteerde spelers die hun ijshockeyopleiding hebben genoten bij het Centrum Topsport en Opleiding (CTO) en de Nationale IJshockey Academie (NIJA) in Eindhoven. Beiden kwamen uit in de eerste divisie voor Eindhoven High Techs en het latere NIJA talententeam, speelden in één team op twee wereldkampioenschappen (U18 en U20) en hebben sinds 2011 de nodige ijstijd gehad in het shirt van Eindhoven Kemphanen in de eredivisie.

Kortom twee spelers die van origine niet uit de directe omgeving van Eindhoven afkomstig zijn, Tom is Utrechter en Willem komt uit Nijmegen, die in hun ijshockeyloopbaan onlosmakelijk aan Eindhoven verbonden zijn. Beide spelers hebben vrijwel parralel aan elkaar naast succes helaas ook hun portie pech ondervonden, zo hebben ze beide het nodige blessureleed ondervonden in de afgelopen seizoenen en hopen dit het komende seizoen definitief achter zich te laten.

Tom Messie

Het bestuur en de technische staf zijn verheugd bekend te mogen maken dat de 22-jarige verdediger Tom Messie is vastgelegd.

Tom speelde al enkele seizoenen in Eindhoven en maakte vier seizoenen geleden, in 2011/2012, zijn debuut in de Eredivisie. Afgelopen seizoen kwam hij slechts bij 5 wedstrijden in actie vanwege een zware hersenschudding in het seizoen daar aan voorafgaand. Inmiddels heeft Tom weer goed kunnen werken aan zijn herstel.

Tom komt oorspronkelijk uit Utrecht maar speelt sinds het seizoen 2010/2011 in Eindhoven. Eerst voor het toenmalige CTO en later voor de High Techs. Toen Tom voor de High Techs speelde kwam hij ook al een aantal wedstrijden uit in de Eredivisie. Ook is Messie voormalig jeugdinternational.

'Messie is een goede schaatser en een vaardige, creatieve speler. Ook als persoon een fijne en serieuze jongen om mee te werken', aldus Technisch Directeur Marc Visschers.

Willem Bless

Ook voormalig jeugdinternational Willem Bless is gecontracteerd.

Deze 23-jarige speelde de afgelopen jaren in Duitsland bij de U18 van de Moskitos in Essen (Jugend-BL van 2008 tot 2011) waarna hij terug kwam op zijn oude nest in Nijmegen. Vervolgens maakte Bless in seizoen 2011/2012 de overstap naar het CTO in Eindhoven. In het seizoen 2011/2012 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie.

Afgelopen seizoen liep de hardwerkende aanvaller een blessure op waardoor hij een deel van de competitie moest missen. Hij had in 12 wedstrijden 1 goal en 3 assists.

(Klik op de foto voor Willem's statistieken)

Technisch Directeur Marc Visschers is blij dat Willem Bless blijft: 'Willem heeft zijn opleiding in Nijmegen en Duitsland gehad. Daar heeft hij de juiste mentaliteit meegekregen. Een mentaliteit volledig in dienst van het team waarbij hij frequent en met genoegen het vuile werk op zich neemt. Willem schuwt het fysieke contact ook niet en is daarnaast een jongen die de ijshockeysport serieus neemt'.

Voorzitter Jan Willem van Stuijvenberg: 'Ik laat de beoordeling van Willem als speler uiteraard over aan de technische staf maar merk graag op dat mensen met een dergelijke mentaliteit, doorzettingsvermogen, team spirit en positieve houding schaars zijn. Vooral anno 2016! Het afgelopen seizoen was alles behalve leuk voor Willem en de manier waarop hij hier mee om is gegaan zegt veel over deze 23-jarige speler'.

Wachten op 'verrassende' namen

De selectie telt met Tom en Willem erbij negen spelers en Roderick van den Hout is daarvan de eerste speler zonder een Kemphanen verleden (een paar trainingen in de voorbereiding op vorig seizoen daargelaten). Goed om de Eindhovense jongens die eerder zijn uitgeweken naar Turnhout weer terug te zien op het oude nest, maar het wachten is nog altijd op een paar verrassende namen. 

Mike Overweg heeft zijn heil gevonden in Amsterdam, daar waar hij zijn maatschappelijke carriere (hij is onlangs afgestudeerd en heeft een baan geaccepteerd in het midden van het land) kan combineren met de lang gekoesterede droom om samen in één team te spelen met zijn broer. Deniss Baskatovs is door Leuven Chiefs (B) binnengehengeld en Filip Martinec, toch dé verrassing in Eindhoven van vorig seizoen, zet zijn loopbaan voort in Den Haag. 

We laten ons graag positief verrassen de komende weken. Het bestuur zwijgt bewust in alle talen, maar laat wel doorschemeren dat er echt wel nieuwe varrassende namen van spelers uit andere teams te verwachten zijn. Spelers die het verschil moeten gaan maken en er voor zullen gaan zorgen dat Kemphanen zeker een plek bij de laatste 4 in de poule weet te bemachtigen.

Hmmm... hebben we dat laatste al niet eens eerder gehoord (met een alt)?   

Bron: eindhoven-kemphanen.com - Foto's: Fintan PLanting|9pm.nl

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Wedstrijd

HET ZIT 

ER WEER OP

TOT ZIENS IN

SEIZOEN

2017-2018

Disclaimer

Internet

Gepubliceerde informatie op internet (www.kemphanenfan.nl) is uitsluitend bedoeld ter inzage. Er berust copyright van Kemphanenfan.nl op alle documenten van de vernoemde webpagina's.

Zonder nadrukkelijke toestemming van Kemphanenfan.nl is het doorgeven en gebruiken van deze informatie voor andere dan niet-commerciële doeleinden nadrukkelijk verboden.

Copyright en correspondentieadres

www.kemphanenfan.nl
E-mail: info@kemphanenfan.nl