Competitie- en bekeropzet bekend gemaakt

woensdag 27 juli 2016

Opzet BeNe-Liga 2016/2017

De tweede editie van de BeNe-Liga gaat in september van start met 14 teams.

In vergelijking met het vorige seizoen zijn de teams uit Dordrecht, Turnhout en Heist op den Berg van het toneel verdwenen; GIJS Groningen maakt voor het eerst zijn opwachting in de BeNe-Liga

Deelnemende teams en de poule indeling

Poule A:
Eindhoven Kemphanen, Nijmegen Devils, Zoetermeer Panters, Amsterdam Tijgers, Antwerpen Phantoms, HYC Herentals en Tilburg Trappers.

Poule B:
HIJS Den Haag, Leuven Chiefs, Eaters Geleen, Bulldogs Luik, GIJS Groningen, Red Eagles Den Bosch en Flyers Heerenveen

In beide poules wordt een enkele competitie gespeeld. Alle teams spelen daardoor 12 wedstrijd in hun poule. Ook spelen de team één keer uit of thuis tegen de teams uit de andere poule. De behaalde punten in wedstrijden tegen teams uit de andere poule worden in de eigen poule meegeteld.

Na de reguliere competitie volgt een kwartfinale in een best-of-three serie volgens dit schema: A1-B4, A2-B3, B1-A4 en B2-A3 (A1= eerst geplaatste in poule A, enz.). De winnaars van deze wedstrijden zijn respectievelijk C1, C2, C3 en C4.

De halve finale om de BeNe-league gaat vervolgens in een best-of-three serie tussen C1 en C4.; de tweede halve finale wordt gespeeld tussen C2 en C3. Het thuisvoordeel is daarbij voor de teams met de beste onderlinge resultaten in de poule wedstrijden.

De finale wordt vervolgens gespeeld in een best-of-five serie tussen de winnaars van de halve finales. Het thuisvoordeel in de finale wordt bepaald aan de hand van alle onderlinge poulewedstrijd(en) tussen de finalisten.

Kampioenschap van Nederland

De twee hoogst gerangschikte Nederlandse teams (A1, A2, B1 en B2) uit elke poule spelen in het weekend van 24, 25 en 26 februari tijdens de zogenaamde 'Final 4' om het Kampioenschap van Nederland. Deze 'Final 4' zal op een nog nader te bepalen locatie in toernooivorm worden gespeeld.

De winnaars van de halve finales tussen A1 en B2 enerzijds en A2 en B1 anderzijds gaan naar de finale een dag later en de beide verliezers spelen om de bronzen medaille.

Geen beker voor Eindhoven

Kemphanen doet als enige Nederlandse team uit de BeNe-Liga tot onze grote spijt wederom niet mee aan de bekercompetitie, een competitie waarvan de finale nota bene wordt gespeeld in ons eigen ijssportcentrum op woensdag 18 januari om 19:30 uur.

Een gemiste kans? Wat rest is 9 gegarandeerde thuiswedstrijden, 6 in de BeNe-liga poule A en 3 met de teams uit poule B. 

Bron: NIJB.nl

 

Ja, de ijsbaan blijft open...

woensdag 20 juli 2016

'Er kan de komende tien jaar geschaatst worden...'

 

Ricardo Muller assistentcoach Kemphanen Eredivisie

dinsdag 19 juli 2016

Coachingstaf Kemphanen versterkt

Eindhoven Kemphanen heeft Ricardo Muller aangesteld als assistentcoach voor het Eredivisieteam. Ricardo zal komend seizoen hoofdcoach Willem van de Kraak bij gaan staan.

Muller werkte in het verleden voor diverse teams in Nederland, België en Tsjechië. Hij was het laatst actief als coach op het hoogste niveau in België, dit was in het seizoen 2012-2013 bij de Bulldogs uit Luik. Tevens is hij werkzaam als docent/specialist voor het NOC-NSF. Binnen de opleidingen vanuit het Academie voor Sportkader staat hij hen bij op het gebied van Didactiek en Pedagogiek. Daarnaast wordt hij door de NIJB ingehuurd als specialist op dit vlak bij de trainer/coach opleidingen.

Afgelopen seizoen was Ricardo voor de (amateur)vereniging actief als jeugdcoördinator, trainer en coach van het Eerste Divisie team. 

Technisch Directeur Marc Visschers kent Muller vanuit de opleidingen bij de NIJB en denkt een goede slag te slaan voor de nog jonge selectie. Visschers hierover: 'Ik ben als docent betrokken bij de opleidingen van de NIJB. Ricardo doet het gedeelte van de Jeugdontwikkelingsfases en ik weet waar zijn kracht ligt. Hij werkt systematisch en overtuigend vanuit zijn expertise. Muller weet als geen ander hoe om te gaan met de verschillende fases waar een speler tijdens zijn carrière doorheen gaat. Daarbij gaat hij de confrontatie niet uit de weg en is een krachtige aanwezigheid. Zijn taak zal dan ook in het bijzonder liggen om jonge spelers die instromen en doorstromen binnen het BeNeLiga-team verder te begeleiden in hun ontwikkeling naar een hoger niveau. Daarnaast zal hij natuurlijk Willem gaan assisteren tijdens de wedstrijden en trainingen'. 

Synergie is een hele goede ontwikkeling voor Kemphanen

Ricardo Muller, die zelf ijshockey heeft gespeeld in de jeugd van Tilburg, gaat de staf versterken bij Eindhoven Kemphanen. In de voorgaande seizoenen was de roep om een assistent in de bank regelmatig te horen, met het aanstellen van Ricardo slaat Kemphanen een grote slag in de richting van de coaching.

Wim van Herk, voorzitter van de (amateur)vereniging, voegt hier aan toe dat het mooie is dat Ricardo ook nog bij Eindhovense jeugd betrokken blijft als coördinator en in het bestuur voor technische zaken ... 'een win-win situatie voor heel Kemphanen!'.

Bron: eindhoven-kemphanen.com - Foto: Willem Rijkers|Kemphanenfan.nl

 

Sluiting ijsbaan Turnhout ongewild gunstig voor Kemphanen

dinsdag 19 juli 2016

Koen Bakker kiest voor Kemphanen

Eindhoven Kemphanen heeft wederom een speler gecontracteerd: Koen Bakker. Koen komt voort uit de Eindhovense opleiding en heeft de afgelopen twee seizoenen voor Turnhout gespeeld. Ook Koen Bakker keert dus komend seizoen terug op het eigen nest!

De 22-jarige voormalige jeugdinternational kan als aanvaller maar als ook als verdediger ingezet worden. Dat maakt hem extra interessant in bepaalde wedstrijd situaties. Koen heeft ook zijn gewicht en lengte mee. Met zijn 1,94 meter en 93 kg zal hij mogelijk als belangrijke pion worden ingezet bij de zogenaamde 'Special teams'.

(Klik op de foto voor Koen's statistieken).

De 22-jarige rechtshandige speler is geboren en getogen in de omgeving Eindhoven en speelde het merendeel van zijn carrière voor de club uit de Lichtstad. Eerder maakte hij uitstapjes naar Canada en Turnhout. Bij Turnhout verzamelde hij in twee seizoenen 40 punten in 42 wedstrijden.

Het bestuur en de Technische staf is blij met zijn komst. Technisch Directeur Marc Visschers voorziet dat er spoedig meer namen zullen volgen van nieuwe spelers. 'We hebben een aantal gesprekken staan met spelers die het afgelopen seizoen niet in Eindhoven speelden en van belangrijke waarde kunnen zijn. Dat brengt meer stabiliteit in de nog jonge selectie en zal zorgen dat wedstrijden naar een positief resultaat kunnen worden getild. Afgelopen seizoen verloren we een flink aantal punten door in de verlenging van zes wedstrijden alsnog te verliezen. Als je iets meer kwaliteit en ervaring in huis hebt dan is de kans hoger dat dit niet meer gebeurd'.

Bron: eindhoven-kemphanen.com - Foto: Roel Louwers|IsoSports.nl

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Wedstrijd

HET ZIT 

ER WEER OP

TOT ZIENS IN

SEIZOEN

2017-2018

Disclaimer

Internet

Gepubliceerde informatie op internet (www.kemphanenfan.nl) is uitsluitend bedoeld ter inzage. Er berust copyright van Kemphanenfan.nl op alle documenten van de vernoemde webpagina's.

Zonder nadrukkelijke toestemming van Kemphanenfan.nl is het doorgeven en gebruiken van deze informatie voor andere dan niet-commerciële doeleinden nadrukkelijk verboden.

Copyright en correspondentieadres

www.kemphanenfan.nl
E-mail: info@kemphanenfan.nl