Een weekend van hoogte- en dieptepunten

maandag 20 februari 2017

Winst op Amsterdam en de gestaakte wedtrijd in Herentals

Eindhoven en Amsterdam maakten er zaterdagavond in het slotweekeinde van de reguliere competitie nog een spannende ontmoeting van. Uiteindelijk bracht pas een lange, mooie serie penaltyshots de beslissing, waarbij Kemphanen via Nick Verschuren als winnaar uit de strijd kwam.

Met de Final Four in aantocht leek de opdracht voor beide teams duidelijk. Geen schorsingen en blessures oplopen. De teams deden echter hun best om dat uitgangspunt te logenstraffen. Het was voor ruim vierhonderd toeschouwers een harde wedstrijd met uiteindelijk 137 strafminuten en waarbij Donny van Musscher, Kayo van Zoest en Daniel Lam voortijdig het ijs werden afgestuurd.

De schade was uiteindelijk beperkt. Voor Van Musscher was het zijn tweede van het seizoen, terwijl de twee andere spelers voor het eerst dit seizoen tegen zo'n plaatsverwijzing aanliepen. Intussen werd er ook nog een wedstrijd gespeeld. Heel hoogstaand was het niet, maar wel oerspannend. Nick Verschuren bracht zijn ploeg na dertien minuten spelen op voorsprong na een goeduitgevoerde counter.

Na enkele minuten in de tweede periode verdubbelde Danielius Nomanovas de Eindhovense voorsprong. Echter in het tweede deel van de middelste periode trok Amsterdam de zaken weer recht. Calvin Pohlman was twee keer succesvol in iets meer dan drie minuten. De slotfase van die periode verliep daarna tumultueus. Een niet bestrafte spearing bracht de gemoederen aan de kook, terwijl kort daarna ok nog Stef Overweg en Marcel Kars de strafbank op mochten zoeken.

Kemphanen begon met twee man meer aan de slotperiode en profiteerde direct via de tweede goals van Nomanovas. De ontmoeting zou echter nog meer twists kennen. Met een handige beweging was het Jesper Persson die Amsterdam negen minuten voor tijd weer op gelijke hoogte bracht. Tijgers won de daaropvolgende face-off direct en het schot van speler-coach Josh Prudden belandde pardoes achter Deniz Mollen. Kemphanen wist echter nog een keer terug te komen. De straffen tegen Daniel Lam leverden een powerplay van vijf minuten op en Nick Verschuren haalde de trekker over voor de gelijkmaker.

Hoewel de powerplay nog een tijdje doorliep in de overtime, was Amsterdam het dichtste bij de overwinning. Calvin Pohlman schoot seconden voor het eindsignaal de puck hard tegen het ijzerwerk. Het zette echter alleen maar het hoogtepunt van de wedstrijd in werking, de serie penaltyshots. Zowel Eindhoven als Amsterdam beschikken over enkele absolute specialisten. Het komt niet vaak voor dat de eerste zes shots worden gescoord, maar beide teams kwamen uit op een score van honderd procent. De serie daarna liep iets minder vlekkeloos, maar ging wel lang door. Vooral Nick Verschuren, Danielius Nomanovas en Jesper Persson lieten een aantal geweldige penaltyshots zien. Uiteindelijk wist Mollen een inzet te stoppen door zijn doel uit te komen en de puck weg te poken, waarna Nick Verschuren de kroon zette op een prima wedstrijd voor hem.

De wedstrijd in Herentals loopt op voorhand uit de hand

De wedstrijd in Herentals begon al 45 minuten later vanwege schermutselingen tijdens de warming-up. Na zeven minuten spelen verliet Marek Pitka geblesseerd het ijs na een check waarbij Pitka ongelukkig tegen de boarding kwam. Dat leverde een minutenlange discussie op tussen referee Tim Tzirtziganis en de bank van Eindhoven. De referee beoordeelde de check als fair. Kemphanen liet later op Facebook weten dat Pitka zijn kaak heeft gebroken.

Even daarna verliet de helft van de selectie van Eindhoven het ijs en bleven nog zeven veldspelers over. Na de eerste periode kwam ook de rest van de Kemphanen-selectie niet meer terug en werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Eerder dit seizoen was dit ook het scenario bij de wedstrijd tussen Eindhoven en Leuven. Destijds weigerde Leuven nog verder te spelen na de eerste periode. Leuven kreeg daarvoor 2 punten in mindering en een geldboete van 500 euro. Naar alle waarschijnlijkheid lijkt dit ook de toekomstige straf voor Kemphanen. Deze straf zou overigens geen verandering opleveren in de stand en daarmee dus geen effect hebben op de play-offs.

Wat kregen we er zelf van mee...

Wat wij er op afstand van hebben meegekregen is ook alles behalve 'netjes'... Tijdens de warming up is het Vroemans die Nick Verschuren de stick uit zijn handen slaat... Hunt die Danielius Nomanovas neerslaat op de rode lijn en vervolgens een kloppartij van 10 minuten tussen beide teams zonder dat er ook maar een ref of official iets aan kon doen.

Kemphanen zat bijna letterlijk in de bus terug naar huis, maar besloot na enig onderhandelen toch te willen spelen. De helft van de spelers van Eindhoven is uit voorzorg niet meer terug het ijs opgekomen. De uitslag is niet van belang... de intentie was gewoon de tijd vol maken en verder geen averij oplopen maar dat is er niet van gekomen (uit betrouwbare bron). Mooi K#T voor Marek Pitka en een blamage voor onze sport.

Bron: IJshockeyNederland.nl en Eindhovens Dagblad - Foto: Roel Louwers|ISOsports.nl

AddThis Social Bookmark Button
 
Wedstrijd

HET ZIT 

ER WEER OP

TOT ZIENS IN

SEIZOEN

2017-2018

Disclaimer

Internet

Gepubliceerde informatie op internet (www.kemphanenfan.nl) is uitsluitend bedoeld ter inzage. Er berust copyright van Kemphanenfan.nl op alle documenten van de vernoemde webpagina's.

Zonder nadrukkelijke toestemming van Kemphanenfan.nl is het doorgeven en gebruiken van deze informatie voor andere dan niet-commerciële doeleinden nadrukkelijk verboden.

Copyright en correspondentieadres

www.kemphanenfan.nl
E-mail: info@kemphanenfan.nl