Kemphanen kampioen Poule A 2019 - 2020

donderdag 26 maart 2020

Vandaag in het ED: Twee ijshockeykampioenen

IJshockey Nederland heeft bekendgemaakt niet één kampioen aan te wijzen in de eerste divisie ijshockey maar twee: de winnaar van Poule A en Poule B van de reguliere competitie, respectievelijk Eindhoven Kemphanen en Amsterdam Tigers.

Nadat de bond eerder al aangaf de rest van het seizoen op te schorten, is nu dus een besluit genomen over het verdelen van de kampioenschappen. Beide ploegen bleken gedurende het reguliere seizoen veruit de sterksten en bereikten ook de finale van de play-offserie, die na één wedstrijd moest worden gestaakt in verband met de verspreiding van het coronavirus. ,,Het lijkt me duidelijk dat wij dit als organisatie heel goed kunnen begrijpen", geeft voorzitter Tom van Doorne van Eindhoven Kemphanen aan, die benadrukt dat sport op dit moment niet het belangrijkste is. ,,Ik denk dat het voor iedereen nu wel duidelijk is dat gezondheid voor gaat."

Best-of-three niet gespeeld

De eerste wedstrijd van de finaleserie werd overigens overtuigend gewonnen door Amsterdam Tigers in Eindhoven, waarbij de kanttekening moet worden geplaatst dat Kemphanen niet compleet was. Bovendien was Kemphanen juist één puntje hoger geëindigd in de competitie. Kortom, voor beide kampioenen was iets te zeggen geweest. Nico van Galen Last, technische man van de club, kan zich goed vinden in het besluit. ,,Ik denk dat dit een heel goede keuze is", benadrukte van Galen Last. ,,Een best-of-three is pas gespeeld wanneer één van de twee ploegen twee wedstrijden heeft gewonnen. Ik denk ook niet dat we na het verlies in de eerste wedstrijd bij voorbaat kansloos waren."

Andere gevolgen Coronavirus voor Kemphanen

Overigens betekent de coronacrisis ook dat de zomertrainingen van Kemphanen momenteel nog niet plaats kunnen vinden. ,,We hadden al met een dergelijk scenario rekening gehouden, wat betekent dat we heel concreet alleen reserveringen hebben staan en dat de ijsbaan momenteel het ijs laat weghalen." Mocht de club begin juni weer op kunnen starten, dan zal het ijs weer worden neergelegd en betekent dat volgens de voorzitter dat er de hele zomer door geijshockeyd gaat worden. Daarnaast is er ook nog het 50-jarig jubileum van de club, dat op 9 mei zou worden gevierd. Dit is nu verplaatst naar 12 september.

Auteur: Tim Gerth (Eindhovens Dagblad/ED.nl) Foto: Cees Martens (DCI Media)

AddThis Social Bookmark Button
 

Disclaimer

Internet

Gepubliceerde informatie op internet (www.kemphanenfan.nl) is uitsluitend bedoeld ter inzage. Er berust copyright van Kemphanenfan.nl op alle documenten van de vernoemde webpagina's.

Zonder nadrukkelijke toestemming van Kemphanenfan.nl is het doorgeven en gebruiken van deze informatie voor andere dan niet-commerciële doeleinden nadrukkelijk verboden.

Copyright en correspondentieadres

www.kemphanenfan.nl
E-mail: info@kemphanenfan.nl